Brøndby Gymnastik Forening

 


 

NYT  i Brøndby Gymnastik forening:

Hold Hjernen Frisk med SMART Training
og oplev SJOV gymnastik på en ny måde!

 

Seniorer kan i løbet af 12 uger prøve kræfter med en træningsform, der har til formål at holde hjernen i gang – næsten uden sved på panden. Forløbet er en del af pilotprojektet Hold Hjernen Frisk.

 

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer, og det er aldrig for sent at gå i gang!
Hvis du er mellem 55 og 75 år har du nu mulighed for at deltage i dette spændende projekt i vores forening.  Projektet Hold Hjernen Frisk skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, bl.a. SMART Træning, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet. DGI står bag projektet sammen med Slots- og Kultur-styrelsen og forskningscentret ”Center for sund aldring” på Københavns Universitet.

 

Ved at gå til SMART Training kan du lade dig udfordre af bevægelse, hjerne-gymnastik og et nyt fællesskab. Træningen er en kombination af fysiske øvelser og leg og foregår i et sjovt og positivt samvær med andre.

SMART Training har som formål at forbedre hjernens kapacitet og gøre den skarpere og mere flek-sibel. Træningsformen kan være med til at styrke hukommelsen, balancen og koordinationen. Øvelserne lægger således op til at udfordre og stimulere hjernen, og ved at deltage i 12 ugers SMART Training kan man som senior i alderen 55-75 år være med til at give egen vurdering af, hvorvidt man oplever, om SMART Training evt. påvirker netop hjerne, balance og koordination.  

Der udføres effektmålinger, således at alle deltagere vil blive testet både før træningen starter op og igen, når træningen slutter. Testene vil være i form af såvel elektroniske spørgeskemaer som en fysisk test. Alle deltagere vil hermed være med at til at bidrage til ny viden om SMART Training ved at deltage og indgå i effektmåling.
 

TID: Onsdage kl. 14,30 – 15,20 fra uge 33 – onsdag den 15. august

STED: Kulturhuset Kilden, Nygårds Plads 31 Brøndbyøster        INSTRUKTØR: Christina Glob
Efter ”testperioden” – de første 12 uger – fortsætter træningen uden tests resten af gymnastiksæsonen  2018 -2019 (til og med uge 15 2019). Pris for hele sæsonen kr. 600,-.

 

Tryk her for at komme til siden med tilmelding.

 

DGI leder projektet. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.holdhjernenfrisk.dk
 

 

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk